HET GAAT ALLEMAAL OM GENIETEN

Brouwenstijn Delicatessen

150
SOORTEN
WIJN

WIJNASSORTIMENT

BROUWENSTIJN WIJNEN

DE KEUZE IS REUZE

ITALIE

In ieder deel van Italië wordt wijn geproduceerd. Daardoor kan de indeling in wijnregio's van Italië samenvallen met de normale indeling in regio's van het land. Hierom worden er diverse wijnregio's onderscheiden, die op hun beurt ook weer in kleinere regio's zijn opgedeeld. Ongeveer 18% van alle wijn die wereldwijd geproduceerd wordt is afkomstig uit Italië en 30% van alle Europese wijnen komt uit dit land. Desondanks is slechts 8% van de wijnen, die door Nederlanders gedronken worden, Italiaans. Doordat het land verschillende klimaten kent, koeler en continentaler in het noorden, en warmer in het zuiden, zijn er grote verschillen tussen de wijnbouw van diverse regio's. Het land kent een grote verscheidenheid aan druivenrassen. De belangrijkste, de sangiovese, heeft met 71.000 hectare nog steeds een aandeel van minder dan 10% van het totaal.

portugal

De laatste jaren neemt de gemiddelde kwaliteit van wijn toe. Tegelijkertijd gaan wijnen uit de hele wereld steeds meer op elkaar lijken: het wordt steeds moeilijker om wijnen op basis van geur, kleur en smaak te herkennen en hun herkomst te bepalen. Veel Portugese wijnen hebben daarentegen nog wel een eigen, herkenbare karakter. Dit is te danken aan de wijnmakers die gebruikmaken van druivenrassen die buiten Portugal niet of nauwelijks voorkomen, bijvoorbeeld de Touriga Nacional. De Portugese wijnen vormen een kostbare schat aan aroma’s waarvan de wijngraden zich strekken over het hele land: van Minho tot aan Algarve. De combinatie van klassiek en modern maken Portugese wijnen zo bijzonder. Het klassieke aspect vloeit voort uit het gebruik van de rijke en unieke druivenrassen, veelal met exotische namen. Er worden wel meer dan honderd druivenrassen gebruikt, waarvan de meeste alleen maar in Portugal worden verbouwd. Portugal is als grootste leverancier van natuurkurk een belangrijke spil voor wijnbouwers over de hele wereld!

spanje

Onze originele Spaanse wijnen komen uit tamelijk onbekende wijnregio's in Andalusië (Granada, Almería, Montilla-Moriles) en ook uit Extremadura, Alicante, Jumilla, la Mancha en la Manchuela. Prachtige bergachtige gebieden waar verrassende wijnen worden gemaakt met een eigen signatuur en een mooi verhaal. Gemaakt van o.a. unieke autochtone druiven als vijiriega, jaen blanco en montepila en natuurlijk van echte Spaanse druiven als tempranillo, monastrell, bobal, graciano en garnacha tintorera.

frankrijk

U vindt bij ons Franse kwaliteitswijnen gemaakt door voornamelijk kleine familiebedrijven die al generaties lang wijn maken. Gebieden in Frankrijk waar wijnbouw een belangrijke sector is. Frankrijk is zowel qua volume als qua omzet een van de grootste producenten van wijn in de wereld. Concurrentie in volume en omzet heeft Frankrijk voornamelijk van Italië. Spanje, een ander land dat tot de oude wereld behoort op wijngebied, is een concurrent wanneer het gaat om beplante hectares met wijnstokken.

israel

De kwaliteit van Israëlische wijnen wordt onderschat! Kom eens langs om kennis te maken met deze bijzondere wijnen. Israël is een bewogen land, een land waar iedereen het zijne van denkt. Een land met historie, diepgeworteld. Zo wordt in de Bijbel ook veelvuldig aan wijn gerefereerd; bij het volk Israël was het druivenplukken in de wijngaarden elk jaar weer een groot feest. Er werd dan gezongen en gedanst. Zang en vreugdekreten klonken in alle tuinen waar druiven geplukt werden. En wist u dat vijftien procent van alle Israëlische wijnen Koosjer zijn? Wij kunnen u dit verklappen: deze bijzondere wijnen die volledig voldoen aan de Joodse wetten, zijn onvoorstelbaar lekker.

port

Port of porto (Belgisch-Nederlands) is kort voor portwijn, een versterkte wijn uit Portugal, met een alcoholgehalte tussen 18 en 20 procent. Het is een typische zoete rode, witte of rosé wijn, geserveerd als aperitief, digestief of als dessertwijn. Tegenwoordig wordt overal ter wereld versterkte wijn geproduceerd met sterke gelijkenis ten opzichte van port. Hierbij zijn Australië en Zuid-Afrika de bekendste concurrenten. In tegenstelling tot de Verenigde Staten mag in de Europese Unie alleen het product uit Portugal het label port dragen.

Brouwenstijn.Wijn.Passie.Genieten.

Wij zijn Frans & Paula Brouwenstijn en hebben ons wijnassortiment in de loop der jaren uitgebreid naar meer dan 150 soorten. Wij bezoeken ook regelmatig de leveranciers van onze wijnen en de kennis over onze wijnen groeit nog steeds als we weer een nieuwe wijn ontdekken voor onze wijnliefhebbers. Ook organiseren wij wijnproeverijen om in een heerlijke sfeer kennis te maken met onze wijnen en natuurlijk aangevuld met de heerlijkste hapjes en kaassoorten. Kom gerust eens langs in onze winkel en laat u verrassen.