Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
HET GAAT ALLEMAAL OM GENIETEN

Brouwenstijn Delicatessen

NOVEMBER

2018

WIJNEN VAN DE MAAND DECEMBER 2018

In de maand november nu € 11,98, of 6 halen en maar 5 flessen betalen.

Vignacorta

Rosso Calibria Vignacorta 2016

Type wijn:

 Rosso (Vignacorta). 

Classificatie:

 Geografica Tipica

Druivenras:

80% Gaglioppo & 20% Magliocco

Wijngaard:

De 5 hectare aan wijngaarden zijn gelegen net buiten de gemeente plaatsjes Ciro en Ciro Marina op een hoogte tussen de 100 en 150 meter boven zee niveau. De bodem bestaat voornamelijk uit witte klei en is kalkhoudend.

 

Vinificatie:

De druiven worden handmatig geplukt in de eerste week van oktober. Bij aankomst bij het wijnhuis worden eerst de steeltjes gedeeltelijk verwijdert om vervolgens de druiven zacht te persen. Het verkregen most met daarin nog de schillen laat men vergisten op een temperatuur van 16 graden voor de duur van 15 dagen. Tijdens deze vergisting pompt men regelmatig de wijn rond om zo een homogene wijn te creëren en hierdoor ontstaat ook veel kleur. Na de vergisting gaat men direct over tot de malolactische vergisting die plaats vindt in houten vaten. Hierna pompt men de wijn over naar nieuw Frans eiken met een capaciteit van 220 liter waar het voor 9 a 12 maanden blijft rijpen.

 

Karakteristiek:

Donkerrode wijn met een heerlijke geur van frambozen, rode kersen en vanille accenten. Een soepele zachte aanzet met veel sappige fruit aroma’s van frambozen, rode pruimen en een vleugje bosaardbeien. De wijn is goed in balans met rijpe, zachte tannines in de afdronk.

 

Wijn spijscombinatie:

Uitstekende begeleider van pasta gerechten op basis van ragout. Zeer goed te combineren bij gegrild zacht rood vlees en bij gegrilde kip met mediterrane  pittige kruiden.

 

Bewaar advies:

Tot circa 4 jaar na oogstjaar. Serveertemperatuur: 17-18 gr.C.

 

Alc%:

13%